Rune Alver og Lydia Hoen Tjore – BØNN FOR FRED konserter i Paris

Her er Spilleplanen

1) Fondation Biermans Lapôtre, Salle des fêtes – 16 mai  20h

Cité universitaire, 9 A Bd Jourdan, 75014 Paris

2) Église Norvégienne à Paris, Dronning Sonjas kirke- og kultursenter – 19mai 19h30
74 Rte de Montesson 78110 Le Vésinet

3) Den Norske Klubben, 242 rue de Rivoli, 75001 Paris (métro Concorde)
Fredag 20. mai kl. 19.30

Sopranen Lydia Hoen Tjore er født og oppvokst på Radøy ved Bergen. Hun startet sine studier ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium allerede som 17-åring. Ved Operaakademiet, også i København, fullførte hun studiene i 2018 som en av de yngste noen gang. Lydia har vært solistpraktikant ved Den Norske Opera i to sesonger, hvor hun blant annet sang roller som Adina, Zerlina, Første dame og Micaela. I 2021 var hun finalist i to internasjonale musikkonkurranser, Vinceró World Singing Competition og Dronning Sonjas Internasjonale Musikkonkurranse. I sistnevnte vant hun Ingrid Bjoner-prisen.

Pianisten Rune Alver har lang fartstid som utøver av Edvard Griegs musikk på Edvard Grieg Museum Troldhaugen. Han har spilt mange konserter i Norge, Europa, Russland, Kina og Sør-Afrika. I 2013 debuterte han med solo-konsert i Carnegie Hall, New York. Rune Alver samarbeider med framtredende musikere, skuespillere og visuelle kunstnere i tradisjonelle og mer eksperimentelle former. Han har spilt inn en rekke kritikerroste CD-er, mellom annet David Monrad Johansens (1888-1974) og Johannes Rivertz ́ (1902-1988) komplette klavermusikk. Nylig kom han med Signe Lunds (1868-1950) klaver-produksjon, i alt tre CD-er. Det er første gang noensinne at denne musikken blir gitt ut i klingende form.